فصلنامه سلام و سلامتی،بهار 1403، شماره 21

دریافت فایل PDF

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1402، شماره 20

دریافت فایل PDF

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1402، شماره 19

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1402، شماره 18

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1402، شماره 17

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1401، شماره 16

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1401، شماره 15

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1401، شماره 14

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1401، شماره 13

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1400، شماره 12

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1400، شماره 11

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1400، شماره 10

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1400، شماره 9

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 99، شماره 8

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 99، شماره 7

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 99، شماره 6

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 99، شماره 5

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 98، شماره 4

فصلنامه سلام و سلامتی پاییز98، شماره 3

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار و تابستان 98، شماره 1 و 2

 

  • 1400/11/02 - 13:52
  • تعداد بازدید: 974
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیماری آنگارا و اقدامات سازمان دامپزشکی در خصوص کنترل آن

همکاری مرغدار، دامپزشکان شاغل در این بخش، اتحادیه‌ها و تشکل‌های مربوطه بسیار پر اهمیت و در واقع تنها راه مبارزه و کنترل بیماری در حال حاضر است. اهمیت گزارش سریع بیماری تا حدی است که می‌توان گفت روند کنترل بیماری‌ها متأثر از همین گزارش‌هاست.

به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر محمد باقر مقدس، مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، زنبورعسل و کرم ابریشم این سازمان دامپزشکی گفت:  سابقه این بیماری و تشخیص آن به سال 1987 میلادی در پاکستان بر می‌گردد؛ اما بعد از آن، گسترش بیماری در برخی مناطق جهان از جمله کشورهای هندوستان، عراق، ژاپن و کره گزارش شده است

این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: راهکار شناسایی سریع بیماری و اقدام سریع، یکی از مهم‌ترین اصول در برخورد با بیماری‌های واگیر و کنترل و پیشگیری از آن‌هاست. در این راستا اهمیت گزارش سریع بیماری تا حدی است که می‌توان گفت روند کنترل بیماری‌ها متأثر از همین گزارش‌هاست. در واقع در صورت گزارش به‌موقع تمامی کانون‌های اولیه بیماری، برخورد مناسب با بیماری امکان پذیر است و می‌توان جلوی گسترش بیماری و بومی شدن آن را گرفت؛ بنابراین تأکید می‌شود که همکاری مرغدار، دامپزشکان شاغل در این بخش، اتحادیه‌ها و تشکل‌های مربوطه بسیار پر اهمیت و در واقع تنها راه مبارزه و کنترل بیماری در حال حاضر است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کنونی صنعت پرورش مرغ گوشتی در کشور و وضعیت بیماری، بهترین راه کنترل و مدیریت بیماری استفاده از واکسن و رعایت اصول امنیت زیستی است که برای واردات واکسن پیگیری‌های لازم صورت گرفته و تا کنون طی سه مرحله واکسن وارد کشور شده است. واکسن‌های مذکور در واحدهای مولد در حال پرورش استفاده خواهد شد که با توجه به این که روش اصلی انتقال بیماری، روش عمودی است، امید می‌رود که واکسیناسیون واحدهای مولد تأثیر بسزایی در کنترل بیماری در کشور داشته باشد و باعث ایجاد محافظت بر علیه بیماری در نتاج حاصله (جوجه‌های گوشتی) حداقل تا سن 35 روزگی شود.

مقدس اضافه کرد: سیاست سازمان در خصوص بیماری آنگارا، جلوگیری از هچ تخم‌مرغ‌های نطفه‌دار در گله‌های مولد آلوده حداقل به مدت 4 هفته است؛ بنابراین به واحدهای مولد توصیه اکید می‌شود با رعایت اصول امنیت زیستی و همچنین واکسیناسیون گله‌ها، نسبت به پیشگیری و کنترل بیماری در گله‌های مربوطه اقدام کنند.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور در خصوص اقدامات سازمان دامپزشکی کشور در خصوص کنترل بیماری آنگارا در کشور، موارد زیر را بیان داشت:

  1. -     تقویت و توسعه امکانات تشخیص آزمایشگاهی و تجهیز آزمایشگاه‌ها در ارتباط با بیماری
  2. -     اطلاع رسانی و برگزاری جلسات هماهنگی و علمی
  3. -     حذف کانون‌های شناسایی شده
  4. -     پیگیری تأمین واکسن با اعلام فراخوان از شرکت‌های وارد کننده واکسن
  5. -     پیگیری جهت ساخت واکسن در داخل کشور

 

وی در پایان تأکید کرد کنترل و حرکت به سوی ریشه‌کنی این بیماری که به‌شدت مخرب صنعت طیور است، همگامی و همراهی تمامی مرتبطین موضوع در بخش دولتی و سایر ذیربطان را طلب می‌کند.

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 280993
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه